Om Pekås

Året var 1981 när Pekås öppnade sin första lågprisbutik
Redan 1981 startades Pekås lågpriskedja i Värmland av Per-Inge Karlsson med familj. Affärsidén togs från den Tyska lågprisjätten ALDI och kedjan var inledningsvis ansluten till Axfood.

Dotterbolag till Coop Värmland
I slutet av 1999, tog styrelsen för Coop Värmland beslutet att förvärva den Värmländska lågpriskedjan Pekås. Pekås med cirka 125 anställda och en omsättning kring 450 miljoner kronor, består av 14 butiker i Värmland. Butikerna finns på Rud, i Viken och på Våxnäs i Karlstad, Karlskoga, Torsby, Hagfors, Filipstad, Sunne, Säffle, Degerfors, Ekshärad, Skoghall, Kil och Hällefors. Tack vare en strategisk expansion i kombination med hög investerings- och skötselnivå, har butikerna skapat ett gott anseende, bra ekonomi och en tydlig prisprofil.


Prisledande
Prisnivån har varit Pekås starkaste vapen under åren. På 80-talet gjordes flera uppmärksammade prisingrepp på den Värmländska marknaden som positivt påverkade de Värmländska hushållens ekonomi. Pekås kommer som dotterbolag till Coop Värmland att vidareutvecklas och ge de Värmländska hushållen en ökad valfrihet med en lågprisprofil som sedan länge är starkt förankrad i Värmland.